Nieuwsbrief

Wilt u elke maand op de hoogte blijven van onze nieuwe cursussen?
Schrijf u dan hier in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Samen leren

E-learning kan prima zelfstandig gevolgd worden, maar is ook heel goed in te zetten voor teamscholing. Door samen met het team een cursus te volgen kun je met elkaar in gesprek over wat jullie als school belangrijk vinden.

Leidraad structurele onderwijsontwikkeling

Nieuw is de Leidraad structurele onderwijsontwikkeling die de komende maanden aan elke cursus wordt toegevoegd. Deze leidraad geeft een aanzet om het onderwijs te verbeteren door samen te werken aan onderzoeksvragen en kan het startpunt zijn van een professionele leergemeenschap. 

Bas van Loo deelt ervaringen academie

Bas van Loo (bestuurder PCBO Smallingerland) gaf een lezing tijdens het seminar 'Professionalisering met e-learning in het onderwijs' bij de Hogeschool Utrecht. 

 


PCBO Smallingerland is in het najaar van 2014 gestart met een eigen huisacademie: Investium Online. Deze academie bevat de e-learningcursussen voor leerkrachten en schoolleiders van de Cadenza Highschool. Bas van Loo vertelt over de achterliggende visie, de implementatie van deze academie in de organisatie en de ervaringen in de praktijk.

Video bekijken

Validatie RegisterLeraar

Alle cursussen voor leerkrachten in de Cadenza Higschool zijn gevalideerd door RegisterLeraar. Leerkrachten kunnen hun certificaat of bewijs van deelname registreren met de code die door RegisterLeraar is afgegeven. Dit nummer vindt u op uw certificaat of bewijs van deelname.

N.B. Het kan 6 tot 8 weken duren voordat een nieuwe cursus is gevalideerd. Vindt u op uw certificaat nog geen code van RegisterLeraar? Dan is de validatie nog niet goedgekeurd. Zodra dit wel het geval is, wordt de code automatisch aan uw certificaat (of bewijs van deelname) toegevoegd.

Meer informatie

 

Bron van informeel leren voor Schoolleidersregister

Schoolleiders kunnen voor hun herregistratie voor het Schoolleidersregister kiezen voor informeel leren. Onze e-learningcursussen kunnen daarbij als bron gebruikt worden.

Meer informatie

Compleet platform voor professionalisering

Samenwerking Cadenza Highschool en Educatiemaster

Professionalisering staat op veel scholen hoog op de agenda door de nieuwe cao en het bestuursakkoord. De digitale techniek biedt scholen nieuwe mogelijkheden om daar invulling aan te geven. Door de inzet van e-learning kunnen scholen een groot aanbod cursussen beschikbaar stellen aan al hun medewerkers, tegen relatief lage kosten. De Cadenza Highschool biedt dit schooljaar al meer dan 70 cursussen aan die speciaal voor het primair onderwijs zijn ontwikkeld.

Een nieuwe speler op de markt is Educatiemaster. Zij bieden op hun online platform artikelen aan van verschillende onderwijsbladen tegen een aantrekkelijke abonnementstarief. Beide bedrijven hebben nu hun krachten gebundeld en gaan samenwerken om dit schooljaar een compleet aanbod voor professionalisering te kunnen aanbieden met zowel vakliteratuur als online cursussen.

Neem contact op met Klaas Bellinga voor meer informatie: 

Telefoon: 06 - 51 50 33 07 of e-mail: klaas@e-learningwizard.nl. 

0.00.00